Potrzebujesz pomocy? Skontaktuj się z nami: +48 22 211 21 26 lub info@homecept.pl

Wyszukaj na stronie

Polityka Prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI SKLEPU INTERNETOWEGO THE HOMECEPT

§ 1.

[Postanowienia ogólne]

Niniejszy dokument określa Politykę Prywatności dla strony homecept.pl, która w szczególności obejmuje regulacje dotyczące ochrony danych osobowych oraz bezpieczeństwa innych danych wprowadzonych do serwisu przez Użytkowników.
Polityka Prywatności stanowi integralny załącznik do Regulaminu.


§ 2.

[Definicje]

Terminy użyte w Polityce prywatności oznaczają:

  • Administrator – Homecept, ul. Nowogrodzka 31, 00-511 Warszawa, NIP 9551593130, REGON 369780696
  • Serwis – prowadzona przez Administratora w języku polskim platforma on-line funkcjonująca pod adresem homecept.pl
  • Strona internetowa – strona internetowa pod adresem homecept.pl
  • Strony – Administrator i Użytkownik;
  • Użytkownik – osoba fizyczna lub prawna lub jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej, która poprzez zarejestrowanie w Serwisie w sposób wskazany w odpowiednim Regulaminie, posiada aktywne konto Użytkownika;
  • Kupujący – Użytkownik Serwisu, osoba fizyczna (posiadająca pełną zdolność do czynności prawnych), prawna lub jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej, która dokonała lub zamierza dokonać zakupu poprzez Serwis. Kupującym może być zarówno Konsument, jak i przedsiębiorca;

§ 3.

[Ochrona danych osobowych]

1. Administrator jest Administratorem danych osobowych w rozumieniu art. 7 pkt 4 Ustawy o ochronie danych osobowych. Korzystanie z Serwisu wiąże się z koniecznością podania przez Użytkownika swoich własnych danych osobowych.

2. Administrator pozyskuje i przetwarza następujące dane osobowe Kupujących:

  • Adres e-mail
  • Imię, nazwisko
  • Miejsce zamieszkania
  • Numer telefonu
  • Firma przedsiębiorstwa
  • Adres prowadzenia działalności gospodarczej
  • Adres do doręczeń
  • Numer NIP przedsiębiorstwa
  • Numer rachunku bankowego

3. Administrator przetwarza dane osobowe Użytkowników w celu świadczenia usługi poprzez Serwis oraz umożliwienia Użytkownikom kupowania poprzez Serwis, a także w celu marketingu swoich usług i produktów, usług i produktów Kupujących oraz innych podmiotów współpracujących z Administratorem w celach związanych z prawidłowym funkcjonowaniem Serwisu i oraz innych prawnie usprawiedliwionych celach.

4. Dane osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażonej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych.

5. Wyrażenie przez Użytkownika zgody na przetwarzanie jego danych osobowych do celów marketingowych następuje przez zaznaczenie właściwego miejsca w formularzu w trakcie zapisu na newsletter. Użytkownik może w każdej chwili złożyć sprzeciw na przetwarzanie jego danych w w/w zakresie.

6. Administrator może przesyłać Użytkownikom na podane przez nich adresy e-mail informacje handlowe na temat swoich produktów i usług, a także informacje handlowe dotyczące produktów i usług Kupujących, pod warunkiem, że Użytkownik wyraził zgodę na ich otrzymywanie. Użytkownik może w każdej chwili odwołać zgodę.


§ 4.

[Uprawnienia Użytkownika]

1. Użytkownik ma prawo dostępu i wglądu do treści danych osobowych oraz do ich poprawiania i aktualizacji.

2. Administrator zapewnia Użytkownikowi możliwość usunięcia jego danych osobowych ze zbiorów danych, o których mowa w § 3 pkt 2 na żądanie Użytkownika, a także w innych przypadkach, na podstawie przepisów obowiązującego prawa.

§ 5.

[Techniczna ochrona danych]

1. Administrator zobowiązuje się do przechowywania kopii bezpieczeństwa zawierających dane osobowe Użytkownika.
2. Powierzone dane są składowane na najwyższej klasy sprzęcie i serwerach w odpowiednio zabezpieczonych centrach przechowywania informacji, do których dostęp mają tylko upoważnione osoby.
3. Administrator przeprowadza czynności związane z przetwarzaniem danych osobowych z poszanowaniem wszystkich wymogów prawnych i technicznych nałożonych na niego przez przepisy dotyczące ochrony danych osobowych.


§ 6.

[Polityka cookies]

1. Dla wygody Użytkowników Serwis używa plików cookies m.in. w celu dostosowania serwisu do potrzeb Użytkowników oraz w celach statystycznych. Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedza internauta, do urządzenia internauty.
Gromadzone, w dziennikach logów, dane są wykorzystywane tylko i wyłącznie do celów administrowania Serwisem.
2. Zgodnie z praktyką większości serwisów www przechowujemy zapytania HTTP kierowane do naszego serwera (logi serwera). W związku z powyższym przechowujemy:

  • adresy IP, z których użytkownicy przeglądają treści informacyjne serwisu;
  • czas nadejścia zapytania,
  • czas wysłania odpowiedzi,
  • nazwę stacji klienta - identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
  • informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
  • adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link);
  • informacje o przeglądarce użytkownika;

3. Zebrane logi przechowywane są przez czas nieokreślony jako materiał pomocniczy służący do administrowania Serwisem. Informacje w nich zawarte nie są ujawniane nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwisem. Na podstawie plików logów mogą być generowane statystyki stanowiące pomoc w administrowaniu. Zbiorcze podsumowania w postaci takich statystyk nie zawierają żadnych cech identyfikujących osoby odwiedzające serwis.
4. Mechanizm Cookies nie jest wykorzystywany do pozyskiwania jakichkolwiek informacji o użytkownikach serwisu ani śledzenia ich nawigacji. Pliki Cookies stosowane w Serwisie nie przechowują żadnych danych osobowych ani innych informacji zebranych od użytkowników.
5. W Serwisie wykorzystujemy następujące pliki Cookies:

  • cookies google-analytics.com – statystyki dla witryny
  • cookies sesyjne (wygasają po zakończeniu sesji)
  • cookies wykorzystywane przy obsłudze autoryzacji użytkowników

6. W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych tu cookies.


§ 7.

[Kontakt]

Użytkownik może w dowolnym czasie skontaktować się z Administratorem w celu uzyskania informacji o tym, czy i w jaki sposób Administrator wykorzystuje lub zamierza wykorzystywać jego dane osobowe.
Użytkownik może również zwrócić się do Administratora z prośbą o usunięcie jego danych osobowych w całości lub w określonej części.
Z Administratorem można skontaktować się wysyłając wiadomość na adres e-mail: info@homecept.pl

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów